Vedligeholdelse af møbler

14 gode råd om vedligeholdelse af møbler!

 1. Følg altid de vejledninger, der følger med møblet.
 2. Forsøg altid først med det mildeste rengøringsmiddel, dvs. demineraliseret eller koldt, kogt vand.
 3. Stearin og tyggegummi fjernes nemmest efter en forsigtig frysning med kølespray (kan bl.a. købes hos forhandlere af elektronik).
 4. Benyt aldrig slibende rengøringsmidler som fx skurepulver og metalpudsemidler eller rengøringsmidler, som indeholder salmiak.
 5. Husk at efterspænde samleskruer, hvis samlingerne bliver løse.
 6. Hvis der ikke medfølger en vaskeanvisning, kan møbelbetræk ikke vaskes. Rensning af møbelbetræk må kun foretages i henhold til fabrikantens anvisninger. OBS! For at lette montage er betræk ofte forsynet med lynlåse, men det betyder ikke, at betrækket kan vaskes.
 7. Puder med løst fyld, såsom dun og fjer, skal bankes op med jævne mellemrum.
 8. Beskyt altid bordplader med bordskånere mod varme, fugtige eller farvede genstande (fx gryder, vaser, lys og urtepotter). Brug altid skærefast underlag ved anvendelse af skarpe redskaber.
 9. For at bevare materialernes farve bør direkte sollys så vidt muligt undgås. Det anbefales, at møbeloverflader ikke tildækkes delvist, fx af duge etc.
 10. Vær opmærksom på, at især stole- og bordben kan afgive farve (især i forbindelse med gulvvask og rensning af tæpper).
 11. Anbring aldrig møbler lige op ad radiatorer eller varmeovne.
 12. Møbler beregnet til indendørs brug bør aldrig anvendes udendørs.
 13. Sved kan påvirke overflader på bl.a. træ og læder. Visse medicintyper ændrer svedens sammensætning, således at denne påvirkning øges.
 14. Hvis De har været så uheldig, at der er sket en skade, så søg vejledning hos den møbelhandler, De har købt møblet af.
Download vedligeholdelsesfolderen – klik hér
Download guide om møbelstoffer – klik hér